SKANDINÁV EGÉSZSÉGPROGRAM

Tudományos Tanácsadó Testület


Az egészségprogram keretében, a táplálkozás kapcsán felmerülő nehézségeket mutatjuk be, és kínálunk tudományosan mérhető és tesztekkel igazolható, megalapozott megoldásokat! Tehetjük mindezt azért, mert kiváló tudósok munkája koncentrálódik a legújabb tudományos alapokon nyugvó termékekben!

A Tudományos Tanácsadó Testület tagjai az egészséges életmód és a táplálkozás területének jeles kutatói.

Dr. Paul Clayton

Dr. Paul Clayton élen jár az élelmiszerek és a növényi hatóanyagok gyógyászati, valamint az egészségre és a fizikai teljesítményre gyakorolt hatásainak tanulmányozásában. PhD fokozatát neurofarma-kológiából szerezte az Edinburgh-i Egyetemen. Az Oxfordi Egyetem Élelmiszer-, Agy- és Viselkedéskutató Intézetének kutatója, valamint a Magyarországon elsőként alapított felsőoktatási intézmény, a Pécsi Tudományegyetem vendégprofesszora.

Nemzetközi szinten működik együtt orvosokkal és klinikai kutatókkal a világ számos helyén. Az elmúlt 40 évben tanulmányozta, hogy az étkezés milyen hatással van az egészségünkre, a modern étrend hogyan rombolja azt, és hogyan lehet ezt helyrehozni.

Tudóstársaival együtt olyan modellt hozott létre, amely nem gyógyszeren alapul, hanem olyan egyszerű táplálkozási eszközöket mutat be, amelyek segítenek mérsékelni a betegségeket és támogatják a szervezet azon képességét, hogy saját magát gyógyítsa meg. Azt vallja, hogy "ez sokkal hatékonyabb, olcsóbb és mindenekelőtt sokkal gyengédebb, mint a jelenlegi rendszer".
Dr. Angela M. Rizzo
A Milánói Egyetem biokémia-professzora. A lipidek biokémia szakértője. A jelenlegi kutatási tevékenység a sejt membrán lipid funkcióinak vizsgálatára irányul. Ezenkívül további fő kutatási területek a következők: az omega-3 zsírsavak emberi táplálkozásban betöltött szerepének vizsgálata egészséges alanyoknál, illetve krónikus degeneratív betegségektől szenvedő embereknél. Az omega-3 zsírsavak kognitív funkciókra és viselkedésre gyakorolt hatásának elemzése egészséges alanyoknál, illetve akik hiperaktivitásban és depresszióban szenvednek. Antioxidáns hatású "Nutraceuticals"-ot tartalmazó funkcionális élelmiszerek fejlesztése. Az űrbiológiai kutatás a gravitációs mezők és a kozmikus hatások vizsgálatára irányult: sugárzások, az oxidatív stressz előidézése az emberekben, az emberi sejtekben.
Mr. Ola Eide
Alapítója, illetve társalapítója számos cégnek, így a BioActive Foods AS-nek is. Többéves vállalkozói és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik: évekig volt a Mills DA innovációs igazgatója, illetve a Tine Norwegian Dairies kutatás-fejlesztési igazgatója.
Dr. Abraham Anantharaj
Dr. Abraham több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik az egészségügyi és táplálkozási ágazatban. 1974-ben szerzett orvosi képesítést, és mind állami kórházakban, mind különböző orvosi tudományterületeken szerzett tapasztalatot. 2016 - 2019 között Dr. Abraham a Nestlé Malaysia vállalati egészségügyi tanácsadójaként dolgozott.